adsense

Viktigt att veta

Varje år sedan år 1985 den tjugonionde mars samlas ett antal demonstranter för att protestera mog alla som dog under den militäriska regimen i Chile. Av den anledningen kan detta stoppa och försvåra för trafikanter i delar av centrala Santiago och området Metropolitan. Dessa sammandrabbningar kan bli våldsamma och rån kan förekomma. Man bör därför undvika folksamlingarna.

Även om risken för internationella terroristattentat är liten bör man kolla med sitt utrikesdepartement innan av resa till landet och staden. Det finns även viss problematik med landminor här och där, men så länge man håller sig upplyst och informerad är det ingen större fara. Innan avresa bör man även tänka på att vara försäkrad och ha koll på vad som ingår i sin reseförsäkring. Övriga säkerhetsårgärder är att aldrig lämna sina saker utan hålla uppsikt över dem på grund av ficktjuvar. Särskilt viktigt är detta att tänka på vid bussterminaler och liknande.

Pass, kontokort och kontanter bör lämnas i värdeskåp på hotell eller andra säkra ställen. Man bör ha en fotokopia av sitt pass med sig i plånboken oavsett var man går. Ska man köra bil i Chile måste man ha ett särskilt tillstånd eller det nya europeiska körkortet med fotografi. Man kan hyra bilar i hela landet och man bör ta ut försäkring för skydd av vindrutan som annars kan bli kostsamt. Vad gäller vaccinationer och övriga mediciner bör man kolla upp om något sådant är nödvändigt innan resan till Santiago, den bästa informationen får man lämpligast från utrikesdepartementet som håller sin information uppdaterad med regelbundna mellanrum och om ny information blir tillgänglig.

Behöver man akut hjälp i Santiago ringer man nödnumret 131 och frågar efter ambulans. Man bör dessutom kolla med sitt försäkringsbolag vilka utgifter som täcks om man behöver söka vård utomlands. Det kan förekomma jordbävningar i Santiago och andra naturkatastrofer, varför man bör hålla sig uppdaterad kring det rådande läget.

 

Trackback from your site.

Karta